Αρχική | Αθλητικά | Τα σενάρια για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό

Τα σενάρια για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα σενάρια για τον νέο προπονητή στον Ολυμπιακό

Τον καπετάνιο που θα βάλει ξανά το καράβι στη σωστή πορεία αναζητούν στο λιμάνι. Από χθες ξεκίνησε ουσιαστικά η αναζήτηση ενός ικανού και καταξιωμένου προπονητή. Ο Σωκράτης Κόκκαλης άναψε το πράσινο φως για να «τρέξει» το θέμα του νέου τεχνικού και οι συνεργάτες του θα μπουν σε μια σειρά συζητήσεων και επαφών με όλους τους υποψηφίους.

Στον ορίζοντα υπάρχουν τέσσερις βασικοί άξονες. Ο πρώτος αφορά στη (δοκιμασμένη) λύση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους για τον πάγκο, παρά την αρνητική του στάση στην κρούση που δέχτηκε πριν από δύο μήνες. Λογικά θα υπάρξει και νέα επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αν τα βρουν οι δύο πλευρές, τότε θα «ενεργοποιηθούν» παλαιοί παίκτες της ομάδας, όπως ο Τζόρτζεβιτς και ο Κοβάσεβιτς σε ρόλους δίπλα στον Βάσκο. Επίσης, επειδή λέγεται ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πολύ καλή άποψη για το ισπανικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι γρήγορο, επιθετικό και βρίσκεται σε άνοδο, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις (Μανθάνο, Εμερι και Ράμος) στο συρτάρι από την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η δεύτερη κατεύθυνση είναι το γαλλικό μοντέλο. Δηλαδή, πρόσληψη ενός προπονητή όπως είναι ο Ουγιέ ή ο Περέν και πόστο τεχνικού διευθυντή στον Κριστιάν Καρεμπέ. Η τρίτη επιλογή είναι ο Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος διαθέτει μεγάλη εμπειρία και θεωρείται προπονητής που αν αναλάβει, θα γίνει το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τέλος, ψηλά στην ατζέντα υπάρχουν και ονόματα Ιταλών τεχνικών (Τζόλα, Κοστακούρτα κ.ά.).

Οπως έλεγαν χθες στην πειραϊκή ΠΑΕ, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα. Η πρόσληψη προπονητή είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεων που θα γίνουν στην πειραϊκή ομάδα. Αναμένονται ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι στο έμψυχο υλικό, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και κάποια νέα πρόσωπα σε διοικητικά πόστα.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν συνηθίζει να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ. Σαφώς όμως έχει προβληματιστεί έντονα για την κατάσταση της ομάδας και λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει τα χαρτιά του. Θεωρείται επίσης πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις και στο πεδίο της πολυμετοχικότητας της ΠΑΕ.

Τέλος, αν και ο Ολυμπιακός θα παίξει με πάρα πολλά προβλήματα κατά του Αρη την Κυριακή (εκτός μάχης Μαρέσκα, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ   ), σε ένα ματς το οποίο επίσης «μυρίζει μπαρούτι», ο στόχος της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ είναι σημαντικός, καθώς οι υποχρεώσεις της ομάδας σε περίπτωση που τερματίσει δεύτερη θα ξεκινήσουν στις 19 Αυγούστου (κάτι που δίνει χρόνο για τον σχεδιασμό), ενώ αν οι Ερυθρόλευκοι βγουν τελευταίοι θα υποχρεωθούν να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουλίου...








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr