Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Ένταλμα προς τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS!

Ένταλμα προς τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένταλμα προς τις Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, UBS και άλλες 5 τράπεζες απέστειλε ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, με σκοπό να ερευνηθεί περεταίρω αν οι χρηματοοικονομικές παραπλάνησαν τους οίκους αξιολόγησης σχετικά με τα χρεόγραφα με έκθεση στην αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Cuomo πρόκειται να ερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης, στους οποίους απέστειλε επίσης ένταλμα έρευνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εντάλματα στάλθηκαν χθες το απόγευμα, ενώ νωρίτερα η πληροφορία είχε διαρρεύσει μέσω των New York Times.

Έρευνα κατά των εταιρειών της Wall Street ξεκίνησαν από κοινού οι αμερικανικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να ανακαλύψουν εάν οι τράπεζες παραπληροφόρησαν τους επενδυτές για τη συμμετοχή τους στις συμφωνίες των ενυπόθηκων ομολόγων.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, οι JP Morgan Chase, Deutsche Bank, UBS και Citigroup, έχουν λάβει κλητεύσεις από τη SEC. Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley εξετάζονται ήδη από τις αρχές για παρόμοιες κατηγορίες.

Οι εταιρείες της Wall Street το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο των δικαστικών αρχών όσο και των βουλευτών, σχετικά με το εάν πούλησαν CDOs που συνδέονταν με subrime σε επενδυτές αντικανονικά.

Οι αρχές μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν στοιχεία και δεν έχουν εκδώσει κλητεύσεις για κακουργήματα, σύμφωνα με την WSJ. Για να οδηγηθεί μια υπόθεση σε δίκη, θα πρέπει οι αρχές να έχουν αρκετά στοιχεία ώστε να αποδείξουν πως μια εταιρεία ή εργαζόμενοι της, σκοπίμως παραπληροφόρησαν τους επενδυτές.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr