Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Μέρκελ: «Αποτυχία του ευρώ σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης»

Μέρκελ: «Αποτυχία του ευρώ σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Αν αποτύχει το ευρώ, δεν αποτυγχάνει μόνο το νόμισμα, αλλά και η Ευρώπη και η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Κανγκελάριος, A. Μερκελ εκφράζοντας παράλληλα την προσήλωσή της στο όραμα ότι «μια μέρα όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν ως νόμισμά τους το ευρώ».

Όσον αφορά την κρίση που παρουσιάζεται τελευταία στη ζώνη του ευρώ είπε ότι δεν «είναι απλώς μια οποιαδήποτε κρίση, είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία που αντιμετώπισε η Ευρώπη από τα χρόνια που προηγήθηκαν μετά την υπογραφή το 1957 της ιδρυτικής πράξης της Ρώμης».

Πάντως πολλοί οικονομολόγοι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, θεωρούν ότι το πακέτο στήριξης του ευρώ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα θα καθησυχάσει για καιρό τις αγορές, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 250 οικονομολόγοι παρόλο που οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η ευρωζώνη και η Βρετανία έχουν ασθενική ανάπτυξη σε σχέση με αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Κίνα, βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr