Αρχική | Πολιτική | Το δημόσιο να ζητήσει αποζημίωση από την Siemens

Το δημόσιο να ζητήσει αποζημίωση από την Siemens

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το δημόσιο να ζητήσει αποζημίωση από την Siemens

O Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens,  Σήφης Βαλυράκης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με την οποία του γνωστοποιεί ότι η Επιτροπή έχει στην κατοχή της στοιχεία προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο προχωρήσει σε διεκδικήσεις από την Siemens επανορθώσεις ή και αποζημιώσεις υπέρ του δημοσίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βαλυράκης στην επιστολή του «έχουν διαπιστωθεί:1ον Pενήντα εκατομμύρια ευρώ (50.000.000) προερχόμενα από τα μαύρα ταμεία της Siemens με σκοπό χρηματισμό προσώπων ώστε να αναλάβει δημόσιες προμήθειες και έργα στην Ελλάδα, έχουν δεσμευτεί σε συγκεκριμένους Ελβετικούς λογαριασμούς.

2ον H Siemens επιβάρυνε το τίμημα των προμηθειών και έργων που ανελάμβανε με εντολέα το Ελληνικό δημόσιο κατά 10% εκ του οποίου το 8% προοριζόταν για χρηματισμό υπηρεσιακών παραγόντων και το 2% για χρηματισμό πολιτικών προσώπων».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί παράταση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών. Βάσει της παράτασης, που θα έχει εφαρμογή και στα σκάνδαλα που διερευνώνται, όπως της Siemens, τα αδικήματα των υπουργών θα θεωρούνται διαρκή και μη παραγεγραμμένα.

Ως επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε τη χρήση του συστήματος ασφαλείας για την διεξαγωγή των Oλυμπιακών Aγώνων κατά την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

Αποκάλυψε ακόμη πως ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, τον είχε επισκεφθεί δύο με τρεις φορές στο γραφείο του προκειμένου να του ζητήσει χρήματα για το ΤΕΤΡΑ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr