Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | ΝΔ: Χάνονται κοινοτικά λεφτά λόγω κυβερνητικής αδράνειας

ΝΔ: Χάνονται κοινοτικά λεφτά λόγω κυβερνητικής αδράνειας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για αδράνεια που οδήγησε σε απώλεια 6 εκατ. ευρώ, κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαλμάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στη δυσκολότερη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρά τις προ μηνών επισημάνσεις μας, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να χαθούν οριστικά και αμετάκλητα 6 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, για επείγουσες δράσεις στέγασης, σίτισης, νομικής συνδρομής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διερμηνείας για τους πρόσφυγες στην χώρα μας».

Επίσης, ο τομεάρχης σημειώνει ότι «εγκαταλείφθηκαν πλήρως τα προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νομικής συνδρομής και διερμηνείας στα σημεία εισόδου των μεταναστών (Σάμος, Λέσβος, Λέρος, Θράκη), που χρηματοδοτήθηκαν από τα προηγούμενα

Επείγοντα Μέτρα και τώρα, δυστυχώς, θα πρέπει να τα χρηματοδοτήσουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» και υποστηρίζει ότι θα χαθεί ακόμη 1 εκατ. ευρώ γιατί «δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι σήμερα, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τη συμπληρωματική προκήρυξη του Ετήσιου Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2008. Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έληξε στις 31.07.2010, γεγονός που σημαίνει απώλεια 1 εκατ. ευρώ επιπλέον».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr