Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Πάνω από 1,5 ευρώ η αμόλυβδη

Πάνω από 1,5 ευρώ η αμόλυβδη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ακόμα ένα άλμα κατέγραψε η πορεία της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία και επίσημα «έσπασε» το όριο του 1,5 ευρώ το λίτρο. Συγκεκριμένα και βάσει των τιμοληψιών που πραγματοποίησαν τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος την περασμένη Παρασκευή, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,528 ευρώ/λίτρο, καταγράφοντας αύξηση κατά 5,38% σε σύγκριση με τα 1,45 ευρώ/λίτρο που ήταν η τιμή της βάσει της προηγούμενης τιμοληψίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η άνοδος αυτή αποδίδεται αποκλειστικά στη νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος επιβάρυνε την αμόλυβδη βενζίνη κατά 7 με 8 λεπτά το λίτρο. Σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε κατά 6,5%, δηλαδή κατά 0.089 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται, πάντως, πως νέος γύρος ανατιμήσεων θα υπάρξει από την 1η Ιουλίου, όταν και θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα «εκτινάξει» τη μέση «επίσημη» τιμή στα 1,60 ευρώ/λίτρο.

Πάντως, και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέγιστη τιμή εντοπίζεται στη Μαγνησία και διαμορφώνεται στα 1,72 ευρώ, ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στα 1,382 ευρώ/λίτρο, στο Κιλκίς.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr