Αρχική | Επιχειρήσεις | Ελλάδα | Το πρόστιμο 40εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή

Το πρόστιμο 40εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές της χώρας είναι ο πρώτος επώνυμος που βρέθηκε στο στόχαστρο του «ΣΔΟΕ» που όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» είχε υποστεί έλεγχο πριν από λίγο καιρό.

Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κανένα από αυτά όμως δεν κατέβαλε ετήσιο φόρο αγοράς 3%, και τώρα καλείται να από την εφορία να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ενοικιάζονται από τράπεζες και καταστηματάρχες. Έχει επίσης ακίνητη περιουσία στη Μύκονο, στη Τζιά, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Φιλοθέη και την Αράχωβα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο εφοπλιστής, για τα ακίνητα που μισθώνει, δεν δήλωνε στην εφορία τα μισθώματα.

Αν ο επιχειρηματίας δεν καταβάλλει το ποσό θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιακής κατάστασης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr