Αρχική | Υγεία | Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πολλές ώρες είναι επιρρεπείς σε εμφράγματα

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πολλές ώρες είναι επιρρεπείς σε εμφράγματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ούτε λίγο ούτε πολύ  έρευνα που διήρκησε παραπάνω από δέκα χρόνια και εστιάστηκε στη πρόοδο της υγείας 6.000 βρετανών δημόσιων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα, όσοι εργάζονται δέκα με έντεκα ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σοβαρές καρδιακές ασθένειες από εκείνους που εργάζονται μόλις επτά ώρες την ημέρα.

Από την έρευνα καθίσταται σαφής η σχέση μεταξύ των ωρών εργασίας και των ασθενειών που προκαλεί στην καρδιά, προφανώς λόγων περισσότερου άγχους.

Από τους βρετανούς που πήραν μέρος στην έρευνα, προκλήθηκαν 369 θάνατοι από καρδιακά προβλήματα, ενώ σε όσους εργάζονται 10 με 11 ώρες την ημέρα ο κίνδυνος αυτός είναι κατά 60% πιο αυξημένος.

Η εργασία ωστόσο, για μία ή δύο ώρες πέραν του επτάωρου δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγεικών ασθενειών.

"Φαίνεται ότι υπάρχει ένα όριο. Δεν είναι λοιπόν και τόσο κακό για την υγεία αν κανείς δουλέψει περίπου μία ώρα πέρα από το κανονικό", δήλωσε η Μαριάνα Βιρτάνεν, επιδημιολόγος του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών σε όσους εργάζονται σκληρά φαίνεται να είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το αυξημένο σωματικό βάρος ή η υψηλή χοληστερίνη.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr