Αρχική | Κόσμος | Η τέφρα θα έχει καλύψει όλες τις βόρειες ιταλικές περιφέρειες

Η τέφρα θα έχει καλύψει όλες τις βόρειες ιταλικές περιφέρειες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η τέφρα θα έχει καλύψει όλες τις βόρειες ιταλικές περιφέρειες

Ο ουρανός της Ιταλίας καλύπτεται από το νέφος τέφρας που παράγεται από τις απανωτές εκρήξεις του ισλανδικού ηφαιστείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρακτορείο για τις Νέες Τεχνολογίες και την Ενέργεια, Enea, έως τα ξημερώματα η πυκνή αιωρούμενη τέφρα θα έχει καλύψει όλες τις βόρειες ιταλικές περιφέρειες.

Έως το βράδυ αναμένεται να έχει φτάσει στη Ρώμη, και έως αύριο, πιθανότατα, θα έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Οι μελετητές του Εnea υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για το τμήμα του νέφους που μετακινείται σχετικά χαμηλά (περίπου στα 6.000 με 6.500 μέτρα) και, ως εκ τούτου, προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Πάντως, μέχρι στιγμής, οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τη διακοπή απογειώσεων και προσγειώσεων σε κάποιο από τα αεροδρόμια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν κλείσει προσωρινά οι αεροδιάδρομοι όλων των αερολιμένων της Βόρειας Ιταλίας, με μόνη εξαίρεση αυτών της Βενετίας και της Τεργέστης. Το ιταλικό Υπουργείο Μεταφορών υπογραμμίζει, πάντως, ότι χάρη στον στενό ευρωπαϊκό συντονισμό και την εναλλακτική χρήση των σιδηροδρομικών μεταφορών, δεν πρόκειται να επαναληφθεί η χαώδης κατάσταση που είχε δημιουργηθεί σε πολλά αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου, στα μέσα Απριλίου, κατά την πρώτη έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr