Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Η αγωνία του Ομπάμα για άνοδο του δολαρίου

Η αγωνία του Ομπάμα για άνοδο του δολαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε συνέντευξή του σε Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι η σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Αμερικανικό νόμισμα, δηλώνοντας ότι το δολάριο θα είναι ισχυρό αν και η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή. Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο και συζήτησαν για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Και οι δύο συμφώνησαν ότι για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση χρειάζονται ισχυρές πολιτικές παρεμβάσεις τόσο από τα ίδια τα κράτη, όσο και από την διεθνή κοινότητα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ.

Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα οδηγήσουν τελικά στην σταθεροποίηση των αγορών.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr