Αρχική | Υγεία | Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας

Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την αφύπνιση και την ενθάρρυνση των επιστημόνων για την καλύτερη αντιμετώπιση της Μεσογειακής Αναιμίας (Θαλασσαιμία), εφιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο ΠΟΥ επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα να ευαισθητοποιηθεί η  κοινή γνώμη σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών, καθώς και με την προσπάθεια που χρειάζεται για την επάρκεια αίματος.

Ο όρος Θαλασσαιμία ή Θαλασσαναιμία, περιλαμβάνει μία ομάδα διαφορετικών κληρονομικών ανωμαλιών, που καταλήγουν στη μείωση της σύνθεσης αλυσίδων του μορίου της αιμοσφαιρίνης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία να  χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος, προκειμένου να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την αιμοσφαιρίνη του οργανισμού τους και να μην πάθουν ερυθροποίηση.

Η πρώτη σοβαρή περιγραφή της ασθένειας έγινε σε άτομα από χώρες της Μεσογείου, το 1925, από τον αμερικανό παιδίατρο Τόμας Μπέντον Κούλεϊ . Σήμερα η ασθένεια μπορεί να προβλεφθεί με αιματολογικές εξετάσεις πριν από την τεκνοποιία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr