Αρχική | Ελλάδα | Ο καιρός της Κυριακής 8 Μαΐου

Ο καιρός της Κυριακής 8 Μαΐου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο καιρός της Κυριακής 8 Μαΐου

Νεφώσεις θα επικρατήσουν σύμφωνα με τη πρόγνωση για το καιρό της Κυριακής, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή, ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, από τα μέσα της νέας εβδομάδας, οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά ίσως σπάσουν σε ορισμένες περιοχές όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, αφού, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και τους 35 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά λοιπόν:

Το Σάββατο 8/5 θα είναι μία αρκετά συννεφιασμένη ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν και τη μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως πάνω από τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Εξαίρεση μόνο αποτελεί το Νότιο Ιόνιο, όπου οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-6 μπ. Οι θερμοκρασίες λόγω της αυξημένης συννεφιάς θα σημειώσουν μικρή πτώση και θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια τους 24 – 26 βαθμούς, στα δυτικά τους 29 – 30 βαθμούς, στα νότια τους 26 – 27 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 24 – 27 και στη Βόρεια Κρήτη τους 29 – 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 9/5, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, Λίγες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μόνο στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς αρκετά ενισχυμένους στα 7 μπ. στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στο Νότιο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πρόσκαιρη πτώση, κυρίως στα Δυτικά και το Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά στη νέα εβδομάδα, ο καιρός μάς επιφυλάσσει θερμοκρασιακές εκπλήξεις, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες, από τη Τρίτη και μετά, θα ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από το εσωτερικό της Βόρειας Αφρικής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα θυμίζει περισσότερο μέσα καλοκαιριού παρά άνοιξη, αφού, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς που δεν γειτνιάζουν με τη θάλασσα, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Η ζέστη θα κρατήσει όλη την εβδομάδα, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τα τέλη της εβδομάδας και μετά.

zougla








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr