Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Ο εφτά μεγάλοι βάζουν στο μικροσκόπιο τις αγορές

Ο εφτά μεγάλοι βάζουν στο μικροσκόπιο τις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Υπό στενή παρακολούθηση θέτει η G7 τις χρηματαγορές λόγω της αναταραχής που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και η οποία πυροδοτήθηκε από το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως δήλωσε Βρετανός αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομικών, στο πρακτορείο Reuters.

Οι υπουργοί οικονομικών του G7 πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις προσπάθειες που καταβάλει η Ε.Ε. από κοινού με το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

"Η τηλεδιάσκεψη κάλυψε το θέμα του συνεχιζόμενου volatility στις χρηματαγορές παγκοσμίως και οι υπουργοί συμφώνησαν να παρακολουθήσουν στενά το θέμα", δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Ο Alistair Darling, ο οποίος παραμένει επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών, αντιπροσώπευσε την Βρετανία και δήλωσε ότι είναι κοινός τόπος για όλους η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο αξιωματούχος του υπουργείο δήλωσε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των υπουργών Οικονομικών του G7 και των κεντρικών τραπεζιτών από τους ευρωπαίου; Ηγέτες, σχετικά με τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και ο Ιάπωνας υπουργός, Naoto Kan, ωστόσο το ιαπωνικό πρακτορείο Jiji μετέδωσε ότι οι υπουργοί τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr