Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για την διαγραφή της

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει για την διαγραφή της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από βουλευτής η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως  δήλωσε η ίδια κατά τη συνέντευξη της στο δελτίο ειδήσεων  Mega. «Θα παραμείνω βουλευτής. Γι’  αυτή την έδρα έχω δώσει τους δικούς μου αγώνες και δικαιούμαι να είμαι στη Βουλή των Ελλήνων» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα σε δικές τους συνεντεύξεις   τόσο ο γραμματέας συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης όσο και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος της ζήτησαν ουσιαστικά να «παραδώσει» την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Η πρώην υπουργός έβαλε "πάγο" όμως, στα  σχέδια  που της αποδίδονται  για τη δημιουργία νέου κόμματος. Δήλωσε  επίσης ότι δεν την απασχολεί ένα ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ, κατ’ αντίστοιχο τρόπο με αυτόν που επέστρεψε ο  Γιώργος Σουφλιάς μετά τη διαγραφή του. «Ούτε με απασχολεί ούτε το έχω σκεφθεί σε αυτή τη φάση.

Η Ελλάδα χάνεται. Ποιος ενδιαφέρεται τι κάνω εγώ;» ανέφερε. Δικαιολόγησε ακόμη τη στάση της στη Βουλή με βάση το συμφέρον της χώρας, όπως υποστήριξε.             

Κατά τα άλλα χαρακτήρισε ουσιαστικά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να την διαγράψει προειλημμένη,  με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή της. «Το ήξερα ότι θα με διαγράψει» ανέφερε η πρώην υπουργός, απαντώντας ουσιαστικά στις βολές προσκείμενων στην ηγεσία στελεχών για «προσχηματικό» λόγο διαφωνίας εκ μέρους της προκειμένου να βρεθεί  εκτός ΝΔ.

Άσκησε επίσης κριτική στην ηγεσία  για μη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, από τότε που είναι πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ερώτηση επίσης για τον χρόνο έναρξης της κριτικής της για  την  κατάσταση της οικονομίας και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων,  παρέπεμψε σε ομιλία της στο  προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης (το οποίο βέβαια διεξήχθη μετά τις εκλογές…). 

Για μία ακόμη φορά  υποστήριξε και ότι είχε εκφράσει τη διαφωνία της εντός των «τειχών» της προηγούμενης κυβέρνησης,  για τους χειρισμούς στο ίδιο θέμα,  αλλά και  ότι δεν την δημοσιοποίησε προκειμένου να μην ανατραπεί η κυβέρνηση  Καραμανλή, λόγω και της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. 

Από την άλλη πλευρά πάντως δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού (για τους λόγους  για τους οποίους δεν τοποθετείται δημόσια σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας), ενώ υποστήριξε ότι «30 χρόνια λάθη κάναμε όλοι», σχετικά με τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.    








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr