Αρχική | Πολιτική | Εξηγήσεις Παπακωνσταντίνου για τη τροπολογία που άναψε φωτιές

Εξηγήσεις Παπακωνσταντίνου για τη τροπολογία που άναψε φωτιές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξηγήσεις Παπακωνσταντίνου για τη τροπολογία που άναψε φωτιές

Βάσει του νόμου που ψήφισε η Βουλή την Πέμπτη, τα μνημόνια και οι συμφωνίες αυτές έπρεπε να εισάγονται στη Βουλή για κύρωση, ενώ τώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου τροποποίησε τη λέξη «κύρωση» με τη φράση «συζήτηση και ενημέρωση» τα μνημόνια και οι συμφωνίες θα ισχύουν από την υπογραφή τους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε αναγκαία την τροποποίηση, για να «μην υπάρχουν καθυστερήσεις κατά την εκταμίευση των 110 δισ. ευρώ»

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατήγγειλε τη διαδικασία ως παράτυπη και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε «να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει τι συμβαίνει».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ανακοίνωση του, τονίζει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή δίνει στον υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο, συμφωνία ή σύμβαση που είναι αναγκαία για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης.

Λέει επίσης ότι στην ίδια διάταξη προβλέπεται πως όλα τα μνημόνια θα  υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση, ωστόσο –όπως είπε- το πρωί της Παρασκευής, οι αντισυμβαλλόμενοι, δηλαδή η ΕΕ και το ΔΝΤ έθεσαν το νομικό ζήτημα της κύρωσης της πρώτης δανειακής σύμβαση για άμεση εκταμίευση πριν τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου μπροστά σε αυτή την πιεστική κατάσταση και «προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση πριν τις 19 Μαΐου, η Κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή αναδιατύπωση της ψηφισμένης διάταξης».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι όλες οι δανειακές και άλλες συμβάσεις θα υποβληθούν για κύρωση στη Βουλή και μάλιστα η πρώτη τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κοινοβουλευτικός χειρισμός του θέματος που επιχειρήθηκε με την αναδιατύπωση της τροπολογίας ήταν «αναγκαίος αν και προφανώς ασυνήθιστος, κινείται όμως σαφώς μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος».

Τέλος τονίζει ότι «όλες οι κατηγορίες που έσπευσαν να διατυπώσουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι εκτός πραγματικότητας».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr