Αρχική | Πολιτική | Πόλεμος στη Βουλή με τη τροπολογία για τα δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ

Πόλεμος στη Βουλή με τη τροπολογία για τα δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πόλεμος στη Βουλή με τη τροπολογία για τα δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ

Τροπολογία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό ότι πλέον δεν θα χρειάζεται να κυρωθούν από τη Βουλή οι συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ και θα ισχύουν απλά και μόνο με την υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ουσιαστικά μετατρέπεται σε υπερυπουργό.

Βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει   κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!

Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!

Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογήθηκε πως η αλλαγή γίνεται με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε ο ίδιος να έχει συνεχώς την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις δανειακές συμβάσεις και να μην απαιτείται πριν, έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου και να καθυστερεί η εκταμίευση των χρημάτων.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο.
Οι βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ που τον επισκέφθηκαν, «εξέφρασαν την αγανάκτησή τους» και κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση προέβη σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο κ. Πετσάλνικος ήταν εμφανώς απογοητευμένος και σύμφωνα με πληροφορίες «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου κρατώντας αποστάσεις τόσο για τις ενέργειες του ίδιου όσο και του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην έδρα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr