Αρχική | Επιχειρήσεις | Ευρώπη | Να μπει «φρένο» στην ασυδοσία των τραπεζών

Να μπει «φρένο» στην ασυδοσία των τραπεζών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανησυχία για την ισχνή οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η Ευρώπη αλλά και για τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης εξέφρασε με σημερινή του ανακοίνωση το δίκτυο των Ευρωπαίων Εργοδοτών (Business Europe).

Το ευρωπαϊκό δίκτυο ζήτησε από τους 16 ηγέτες της ευρωζώνης να λάβουν μέτρα, με σκοπό την τόνωση της εμπιστοσύνης αλλά και τη στήριξη της ανάπτυξης και της σταθερότητας στους κόλπους της Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων, οι Ευρωπαίοι Εργοδότες τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης εποπτικών δομών, ώστε να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Eurostat, ενώ αναφερόμενοι στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να διορθώσει τις δημοσιονομικές της ισορροπίες.

Να μπει «φρένο» στην ασυδοσία των τραπεζών


Εξάλλου, τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα (ETUC), με ξεχωριστή επιστολή που απέστειλαν στους 16 ηγέτες της ευρωζώνης, επισήμαναν την ανάγκη να μην αγνοηθεί η παράλογη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίες επιτίθενται στη μία χώρα του ευρώ μετά την άλλη, βάζοντας σε δοκιμασία το ενιαίο νόμισμα.

«Η Ευρώπη έσωσε τις τράπεζες. Το κοινωνικό σύστημα και τα δίκαια εργατικά επίπεδα είναι πιο σημαντικά από τις τράπεζες και δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε να χρεοκοπήσουν από τους κερδοσκόπους», αναφέρει στην ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας της ETUC, John Monks.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr