Αρχική | Πολιτική | Πολιτικός σεισμός από τις διαγραφές. Αλλάζει το σκηνικό

Πολιτικός σεισμός από τις διαγραφές. Αλλάζει το σκηνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολιτικός σεισμός από τις διαγραφές. Αλλάζει το σκηνικό

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μόνη από τη Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε το νομοσχέδιο, ερχόμενη σε απευθείας αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Ο αδελφός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνετάχθη με την επίσημη γραμμή του κόμματος και καταψήφισε το νομοσχέδιο. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε την πρώην υπουργό και προσωπική του αντίπαλο στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη ανακοίνωσε η Ρηγίλλης. Η κα Μπακογιάννη παρά τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας του κόμματος υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα.

Σημειώνεται ότι προάγγελος αυτής της εξέλιξης για την αντιπολίτευση ήταν σε ραδιοφωνική εκπομπή ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας λέγοντας: "Είναι κορυφαίο νομοσχέδιο και πρέπει να υπάρχει ενιαία στάση απ όλους τους βουλευτές. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει τότε θα συζητήσουμε επί πραγματικών δεδομένων".

Η κα Μπακογιάννη σε επιστολή της μετά τη διαγραφή της, μίλησε με βαριές κουβέντες για τη Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για λαϊκισμός και μικροπολιτικές.

Προσθέτει ότι αισθάνεται υποχρεωμένη απέναντι στους ψηφοφόρους της και αποχωρεί γιατί δεν θέλει να σηκώσει το βάρος της κατηφόρας της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Μπακογιάννη ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά επειδή ποτέ δεν κατάφερε να προτείνει μια εναλλακτική λύση απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης.

Διαγραφές και στο ΠΑΣΟΚ

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο πρωθυπουργός «αποκεφάλισε» τους τρεις βουλευτές, Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, οι οποίοι ψήφισαν «Παρών» και «Παρούσα». Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, αν και απών, δήλωσε πως, αν παρευρισκόταν στη διαδικασία, θα ψήφιζε «Ναι». Δεν έκανε, δηλαδή, χρήση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρωθυπουργός με επιστολή του τους έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πριν μπει στη βουλή για να ψηφίσει και ενώ είχε μάθει για τη στάση των τριών βουλευτών, ο πρωθυπουργός δήλωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι "στη μάχη υπάρχουν απώλειες".

Η κα Μπατζελή πληροφορώντας τους βουλευτές της Συμπολίτευσης για τη διαγραφή τους τους ζήτησε να παραδώσουν τις έδρες τους. Από την Σ. Σακοράφα η απάντηση ήταν αρνητική.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 296 βουλευτές, από τους οποίους οι 172 ψήφισαν υπέρ, 121 κατά και τρεις ψήφισαν "παρών".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr