Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Αλλαγές και διατήρηση επιδομάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αλλαγές και διατήρηση επιδομάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυνατότητα να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου των στρατιωτικών λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους, όπως προβλέπεται στα δύο νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, αποφάσισαν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Από τη ρύθμιση για την περικοπή επιδομάτων για στρατιωτικούς κάτω των 60 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κλπ.).

Επιπλέον, οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε οδηγίες στους αρχηγούς των Επιτελείων για την επεξεργασία μέτρων που διευκολύνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα μεταθέσεων, κόστους χρήσης των κατοικιών των μονίμων στελεχών (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ), κόστους πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών κ.λπ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr