Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Μιλούν για εξάπλωση της ελληνικής κρίσης

Μιλούν για εξάπλωση της ελληνικής κρίσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος εξάπλωσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, όπως εκτίμησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο κ. Strauss-Kahn δήλωσε: «Υπάρχουν πάντοτε κίνδυνοι. Πρέπει να αποφύγουμε την εξάπλωση (σ.σ. της κρίσης), άλλωστε με βάση αυτό το σκεπτικό υλοποιείται ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οφείλουμε να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση».

Την ίδια ώρα και η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, επεσήμανε ότι η ευρωζώνη είναι άμεσα εκτεθειμένη στον «ελληνικό κίνδυνο». «Διακυβεύεται όχι μόνον το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας».

Το ευρώ δέχεται σημαντικές πιέσεις, καθώς η ισοτιμία του με το δολάριο διαμορφώνεται σε χαμηλό ενός έτους -και συγκεκριμένα στο 1,30 δολάριο.

Καθησυχάζει το Eurogroup

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Jean-Claude Juncker, απέκλεισε σήμερα κάθε κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, καθώς και κάθε υπόθεση κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr