Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Νέα επίθεση στην Ελλάδα

Νέα επίθεση στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μία εβδομάδα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον S&P, ο διεθνής οίκος αναφέρει σε νέο σημείωμα του ότι η Ελλάδα το μόνο που κερδίζει με το πακέτο στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ, είναι χρόνος. «Μόνο χρόνο μπορεί να κερδίσει η Ελλάδα από αυτό το πακέτο», αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στο μεταξύ ο οίκος, μετά από μία μικρή αναδίπλωση που έκανε στην αρχή τη εβδομάδας, αναφορικά με τις αξιολογήσεις του, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από την ηγεσία της ΕΕ, φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο αρκετά δυναμικά.

Η  S&P δέχτηκε έντονες επικρίσεις από την ΕΚΤ και τη Γαλλίας σχετικά με την υποβάθμιση της Ελλάδας και την πρόκληση έντονων ρευστοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα στις αγορές ομολόγων και μετοχών, απαντώντας ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας είχε ως σκοπό να δείξει ότι η χώρα είχε μικρότερες πιθανότητες χρεοκοπίας απ’ ότι είχαν θεωρήσει οι αγορές

Υπενθυμίζεται ότι η S&P υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα σε junk (ΒΒ+) στις 27 Απριλίου, λόγω των ανησυχιών για την ικανότητα της χώρας να θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειώσει το χρέος της.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr