Αρχική | Οικονομία | Εφεδρεία «ανταγωνιστικότητας» μισθοί ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες

Εφεδρεία «ανταγωνιστικότητας» μισθοί ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εφεδρεία «ανταγωνιστικότητας» μισθοί ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες

Ανοιχτό για το μέλλον παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς και στους ελεύθερους επαγγελματίες με κριτήριο τα κέρδη του 2009 σε περίπτωση που κάποιο από τα υπόλοιπα μέτρα του πακέτου της Συμφωνίας  δεν έχει την προβλεπόμενη απόδοση.

Σήμερα πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής ουσιαστικά διέψευσε τις δηλώσεις του υπουργού εργασίας Αν. Λοβέρδου περί επιβολής έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εφαρμογή του νέου μέτρου, όπως και αυτό της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή, διατηρείται ως εφεδρεία για αργότερα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν  σε δηλώσεις του προς τα τηλεοπτικά μέσα στις 12 Απριλίου είχε χαρακτηρίσει την υποχώρηση μισθών και τιμών ως το «μοναδικό φάρμακο» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Δεδομένου, ότι δύο μισθοί του δημοσίου και μέρος των συντάξεων, πέρασαν ήδη στην ιστορία, και με τις εταιρείες να πληρώνουν έκτακτη εισφορά, οι μόνοι που υπολείπονται να «συνεισφέρουν» στην… ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr