Αρχική | Οικονομία | Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τις επιχειρήσεις σε μειώσεις τιμών

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τις επιχειρήσεις σε μειώσεις τιμών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τις επιχειρήσεις σε μειώσεις τιμών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλτερ χθες βράδυ ο Γ. Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθεση να υπάρξουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Alter.

Επανέλαβε ότι θα υπάρξει αύξηση του ποσοστού των απολύσεων καθώς και αλλαγή στο ύψος των αποζημιώσεων.Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ακόμη ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την τρόικα ζητήθηκε η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Καταφέραμε με επιχειρήματα να διαφυλάξουμε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι συζητείται το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών για την κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για να διερευνηθούν οι ευθύνες, κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2008 και το 2009.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων, ο υπουργός απάντησε ότι «για να μην υπάρξουν πρόσθετα μέτρα πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σωστά».«Όταν περάσει αυτή η τριετία ανοίγεται μια νέα σελίδα για τη χώρα», διεμήνυσε, εξηγώντας πως «μετά το τέλος της τριετίας θα αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση του χρέους και θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες, αντίστοιχη έκκληση να μειωθούν όλες οι τιμές κατά 30% είχε απευθύνει το νέο ΙΝΚΑ. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ζητά παράλληλα με τη νομοθετική πράξη των να επιβληθεί και μείωση όλων των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών κατά ποσοστό 30%

«Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε υπέρ του ελληνικού λαού και το οφείλετε ηθικά, πολιτικά και ανθρώπινα για να προστατεύσετε την ίδια του την ζωή» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr