Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Ποιος πληρώνει τα 110 δις για τη Ελλάδα

Ποιος πληρώνει τα 110 δις για τη Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που εγκρίθηκε τελικά μετά από πολλές παλινωδίες, θα κοστίσει αρκετά χρήματα στους πολίτες των κρατών που συμμετέχυν στη διάσωση της χώρας μας.

Σύμφωνα με απόφαση του Eurogroup όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ θα συμμετέχουν στην οικονομική βοήθεια των 80 δισ. ευρώ της Ελλάδας κατ’ αναλογία με το μερίδιο συμμετοχής τους στην ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι για τον πρώτο χρόνο, η Γερμανία θα συμβάλλει με 8,4 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό δάνειο, ποσό που αναμένεται να διαμορφωθεί στην τριετία στα 22,4 δισ. ευρώ.

Συνολικά, το πακέτο στήριξης των 30 δισ. ευρώ από τις χώρες του ευρώ για τον πρώτο χρόνο, βάσει της στάθμισής τους στην ΕΚΤ, κατανέμονται σε 0,9 δισ. ευρώ για την Αυστρία, 1,07 δισ. ευρώ για το Βέλγιο, 0,1 δισ. ευρώ για την Κύπρο, 0,6 δισ. ευρώ για τη Φινλανδία, 6,3 δισ. ευρώ για τη Γαλλία, 0,5 δισ. ευρώ για την Ιρλανδία και 5,5 δισ. ευρώ για την Ιταλία.

Επίσης αφορά κατά 0,1 δισ. ευρώ το Λουξεμβούργο, κατά 1,8 δισ. ευρώ την Ολλανδία, κατά 0,8 δισ. ευρώ την Πορτογαλία, κατά 0,1 δισ. ευρώ τη Σλοβενία, κατά 0,3 δισ. ευρώ τη Σλοβακία και κατά 3,7 δισ. ευρώ την Ισπανία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr