Αρχική | Media | Ισπανία: "Χάθηκαν" 3.350 θέσεις δημοσιογράφων από το Νοέμβριο του 2008

Ισπανία: "Χάθηκαν" 3.350 θέσεις δημοσιογράφων από το Νοέμβριο του 2008

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Ομοσπονδία των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE) ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργήθηκαν 3.350 θέσεις δημοσιογράφων από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2008 και ζήτησε βοήθεια από το κράτος για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Αυτή η έκκληση έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου. 30.000 δημοσιογράφοι υπήρχαν στην Ισπανία στο τέλος του 2008, οπότε και ξέσπασε η οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε μεγάλη πτώση στα έσοδα από τις διαφημίσεις, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η FAPE εκτιμά σε ανακοίνωσή της ότι "η αβεβαιότητα και η κατάργηση θέσεων εργασίας" στα ΜΜΕ αποτελούν τους "κυριότερους εχθρούς της ελευθερίας του Τύπου στις δημοκρατικές κοινωνίες", εμποδίζοντας την "αξιοπιστία" των πληροφοριών.

Η FAPE επισημαίνει ότι η δημοσιογραφία είναι ένα "κοινό αγαθό" που πρέπει να αναγνωριστεί ως τέτοιο και ζήτησε ένα "σχέδιο βοήθειας προς τα μέσα με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας".

Ένα σχέδιο κρατικής υποστήριξης απορρίφθηκε από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ το 2009, όμως ένα νέο σχέδιο κυβερνητικής υποστήριξης ετοιμάζεται, επεσήμανε στο γαλλικό πρακτορείο ο Φερνάντο Γκονθάλεθ Ουρβανέχα, πρόεδρος της Ένωσης Τύπου της Μαδρίτης (APM).

Η πλειονότητα των μεγάλων δημοσιογραφικών ομίλων της Ισπανίας διαπραγματεύθηκαν ή ανακοίνωσαν μείωση θέσεων εργασίας, επιβάλλοντας ταυτόχρονα σε μερικές περιπτώσεις μειώσεις μισθών. Κάποιες εφημερίδες έκλεισαν, ενώ απεργίες και διαδηλώσεις έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλά ισπανικά μέσα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr