Αρχική | Κόσμος | Ομπάμα: Άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή

Ομπάμα: Άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ομπάμα: Άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή

«Πιστεύω πως οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια ίσως άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή», επισήμανε ο Ομπάμα από την Βένις, μια από τις παραθαλάσσιες κοινότητες που απειλούνται από την πετρελαιοκηλίδα, η οποία προκλήθηκε όταν εξερράγη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στις 20 Απριλίου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που προκλήθηκε. Από την πρώτη ημέρα είχαμε προετοιμαστεί για το χειρότερο και ελπίζαμε για το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσω αυτήν την κρίση», υποσχέθηκε.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι σταματάει για τουλάχιστον δέκα ημέρες κάθε μορφή ψαρέματος στα νερά που επηρεάστηκαν από τη διαρροή πετρελαίου μετά την έκρηξη σε εξέδρα άντλησης στη Λουιζιάνα. Την καταστροφή επιθεωρεί ο Μπαράκ Ομπάμα. Σε έξι έως οκτώ ημέρες θα τοποθετηθεί το ειδικό "καπάκι".

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) το ψάρεμα για εμπορικούς και ψυχαγωγικούς λόγους σταματά άμεσα στις περιοχές του Κόλπου του Μεξικού που επηρεάστηκαν από τη διαρροή.

Η απαγόρευση ισχύει για τα νερά της Λουιζιάνας, μέχρι τις εκβολές του ποταμού Μισισιπή, έως τα νερά κοντά στην παραλία Πενσακόλα στη Φλόριντα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί ο ο Μισισιπής, η Αλαμπάμα, η Λουιζιάνα και η Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζίνταλ, προειδοποίησε ότι η διαρροή που προέρχεται από τη βύθιση της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, απειλεί «τον τρόπο ζωής» στην Πολιτεία του.

Σχεδόν έξι εκατομμύρια λίτρα ακατέργαστου πετρελαίου έχουν διαρρεύσει από τη στιγμή που βυθίστηκε ηη γεώτρηση στον πυθμένα του Κόλπου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BP America Inc. δήλωσε ότι ένα τεράστιο καπάκι που κατασκευάστηκε από τους μηχανικούς της ΒΡ θα μπορεί να τοποθετηθεί "σε έξι έως οκτώ ημέρες" στον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικού, ώστε να σφραγίσει την έξοδο της πετρελαιοπηγής για να μην αναδύεται πετρέλαιο.

Η εκτίμηση αυτή είναι πολύ πιο αισιόδοξη σε σχέση με την προθεσμία των δύο έως τεσσάρων εβδομάδων που έδινε ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος τις τελευταίες ημέρες.

Η εγκατάσταση αυτού του γιγάντιου θόλου, βάρους 70 τόνων, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr