Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Τα διεθνή ΜΜΕ για την ομιλία Παπανδρέου

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ομιλία Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις «μεγάλες θυσίες», που είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες, για να βγει η οικονομία της χώρας από τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, εστιάζουν τα περισσότερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στις αναφορές τους για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Το βρετανικό BBC αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως η αποφυγή της χρεωκοπίας είναι προτεραιότητα για τη χώρα και πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του χρέους, το οποίο άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

Το SkyNews έχει τίτλο «Συμφωνήθηκε το πακέτο διάσωσης για την χρεωκοπημένη Ελλάδα» και υπογραμμίζει την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, για να μην αφήσει τη χώρα να χρεωκοπήσει.

Αναφέρει, επίσης, ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν τον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, αλλά όχι τον ιδιωτικό τομέα.

Το Associated Press λέει ότι η Ελλάδα πέτυχε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), για να λάβει το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Τονίζει, όπως και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η αποφυγή της χρεωκοπίας αποτελεί την «εθνική κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο και πως κάλεσε τον ελληνικό λαό να κάνει «μεγάλες θυσίες», για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αναφορά του αραβικού Al Jazeera για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην Αθήνα είπε ότι τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν «άσχημα νέα» για τους απλούς Έλληνες πολίτες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr