Αρχική | Κόσμος | Όχημα με εκρηκτικά κλείνει την Times Square

Όχημα με εκρηκτικά κλείνει την Times Square

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Όχημα με εκρηκτικά κλείνει την Times Square

Συναγερμός σήμανε στην πολυσύχναστη Times Square, όταν οι αμερικανικές Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου γεμάτο με εκρηκτικά.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, τη στιγμή που στην Times Square βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι. Το παγιδευμένο σκουρόχρωμο SUV, μάρκας Nissan, περιείχε εκρηκτικά, βενζίνη, προπάνιο και καμένα καλώδια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ενημερώθηκε άμεσα και έδωσε εντολή να αναλάβει την υπόθεση το υπουργείο Eσωτερικής Ασφάλειας, που είναι επιφορτισμένο με ζητήματα που αφορούν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το περιστατικό δεν συνιστά τρομοκρατική απειλή και η αστυνομία της Νέας Υόρκης φέρεται να πρότεινε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μη συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στην έρευνα. Ο εκπρόσωπος του FBI, Ρίτσαρντ Κόλκο, είπε νωρίτερα ότι ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα "αντέδρασε" στο συμβάν από κοινού με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πυροτεχνουργό τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα "The New York Times", ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και χρησιμοποιούσε τρεις κυλίνδρους με προπάνιο, δύο δοχεία με βενζίνη και κάποια "σκόνη", αλλά η λειτουργία του μηχανισμού πυροδότησης "απέτυχε".

Δείτε το βίντεο








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr