Αρχική | Ελλάδα | Μεγάλο κόλπο από κύκλωμα κάλυψης πολεοδομικών αυθαιρεσιών

Μεγάλο κόλπο από κύκλωμα κάλυψης πολεοδομικών αυθαιρεσιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεγάλο κόλπο από κύκλωμα κάλυψης πολεοδομικών αυθαιρεσιών

Μεγάλο κόλπο από κύκλωμα κάλυψης πολεοδομικών αυθαιρεσιών είχε στηθεί στη Σύρο και την Μύκονο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής".

Λίγες μέρες πριν αποκαλύφθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εσωτερικών, ότι ο διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου  παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντά του στις 19 Απριλίου, έπειτα από απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της νομαρχίας Κυκλάδων.

Ο κ. Μπουντούρης ελέγχθηκε για τη δραστηριότητα, τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση το 2003-2006 (από το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εσωτερικών) και το 2007 (από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης).

Όπως προέκυψε, είχε στην κατοχή του 635.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές, οικόπεδο στη Ντελαγκράτσια της Σύρου, πολυτελές όχημα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, η απόκτηση των οποίων δεν δικαιολογούνταν από τον μισθό του. Μάλιστα τον χορό της απόλυσης αναμένεται να σύρουν και πολλοί άλλοι υπάλληλοι της ίδιας πολεοδομίας, οι οποίοι βρέθηκαν έπειτα από έρευνα να έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές και πολλά ακριβά ακίνητα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, μετά από ανώνυμη καταγγελία για αστυνομικό του Α.Τ. Μυκόνου, ο οποίος φέρεται να συγκάλυπτε πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Έτσι, ξεκίνησε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί της Μυκόνου έβαζαν τις καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις στο συρτάρι.

Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στην Πολεοδομία Σύρου και κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων, πήρε από το πολεοδομικό γραφείο, έγγραφα και βιβλία. Παράλληλα, διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του διευθυντή και αρκετών υπαλλήλων. Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συμπλήρωσε αυτή του Σώματος Επιθεωρητών, που όπως αναφέραμε οδήγησε στην παύση του διευθυντή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Πολεοδoμία Σύρου δεν είχε βεβαιώσει πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα πρόστιμα αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης έρευνας, αναμένεται να ξεκινήσει δεύτερη προκαταρκτική εξέταση, για τους υπαλλήλους και είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr