Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια της Αργεντινής ακύρωσαν την απεργιακή κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει καθώς έφθασαν «κυριολεκτικά» την ύστατη ώρα σε συμφωνία για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
 
Με τη βοήθεια της κυβερνητικής διαμεσολάβησης καθώς στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και το σύνδεσμο των πετρελαϊκών βιομηχανιών "διαμεσολάβησε" το υπουργείο Εργασίας.

Ενδεχόμενη απεργία στα διυλιστήρια θα προκαλούσε ελλείψεις καυσίμων εν μέσω της συγκέντρωσης και της διακίνησης της σοδιάς της σόγιας και του καλαμποκιού στη Λατινοαμερικάνικη χώρα--μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς των γεωργικών αυτών ειδών παγκοσμίως.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν αύξηση μισθών 32%, αλλά τελικά ι αποδέχθηκαν την πρόταση για αυξήσεις 25% και άλλες παροχές.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι συχνές αυτήν την περίοδο στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, καθώς εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για νέες συλλογικές συμβάσεις με τα συνδικάτα ζητούν μεγάλες αυξήσεις, περί το 25% κατά μέσον όρο, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού πληθωρισμού.

Οι μεγαλύτερες εταιρίες που διαθέτουν διυλιστήρια στην Αργεντινή είναι η YPF, θυγατρική της Ισπανικής Repsol YPF, η Royal Dutch Shell, η Petrobras και η Exxon Mobil Corp, η οποία λειτουργεί στη χώρα με την ονομασία Esso








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr