Αρχική | Ελλάδα | Προτομαγιά: Η κοινωνία στέλνει ηχηρό μήνυμα

Προτομαγιά: Η κοινωνία στέλνει ηχηρό μήνυμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προτομαγιά: Η κοινωνία στέλνει ηχηρό μήνυμα

Ένα πρώτο «μήνυμα» -αλλά και δείγμα του βαθμού αντίδρασης- στα επώδυνα μέτρα  στείλουν οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα με τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις κατά τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε θέση μάχης και αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών τους δικαιωμάτων, που έχουν μπει πλέον στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών» ανέφερε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ.

Τρένα και προαστιακός πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, δεμένα στον Πειραιά θα παραμείνουν τα πλοία, κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Λόγω της Πρωτομαγιάς, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό και ηλεκτρικός θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00. Χωρίς λεωφορεία όλη την ημέρα θα μείνει η Θεσσαλονίκη.

Η κοινωνία θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην νέα «θύελλα» μέτρων, που αναμένεται να περιλαμβάνει κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, αύξηση του ορίου στις απολύσεις και μείωση των αποζημιώσεων, νέα αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, καθώς και επιβολή ΛΑΦΚΑ 15% στις συντάξεις.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr