Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Ο Γ.Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ή τώρα ή ποτέ, ήταν η φράση που επανέλαβε, μετά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομικων Γ.Παπακωνσταντίνου, στο συνέδριο του Economist και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος.

"Κανένας δεν πρέπει να συγχέει τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με όποιες κατεστημένες νοοτροπίες χρειάζεται, με όποια μικρά και μεγάλα συμφέρονται χρειάζεται για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο", τόνισε.

Η ανακοίνωση της οριστικής συμφωνίας που θα θέσει σε κίνηση τον μηχανισμό, είναι για τον υπουργό Οικονομικών, ο κρίσιμος παράγοντας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ασκήσει την πολιτική μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει.

"Αλλά ακόμη περισσότερο, να έχει την άνεση, χωρίς το καθημερινό άγχος των διακυμάνσεων των διεθνών αγορών, για να μπορέσει να βάλει μπροστά τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε" ανέφερε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρθηκε δε στο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας:

"Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασκήσεις οικονομική πολιτική, όταν γύρω σου δεν πιστεύουν τους αριθμούς που τους δίνεις και δεν πιστεύουν ότι αυτά τα οποία εξαγγέλλεις θα τα κάνεις. Αυτό το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας το αντιμετώπισα προσωπικά, ως υπουργός Οικονομικών, από την πρώτη μου έξοδο εκτός της χώρας, με την επίσημη ιδιότητά μου"








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr