Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Καθησυχάζει ο Λοβέρδος για το ασφαλιστικό

Καθησυχάζει ο Λοβέρδος για το ασφαλιστικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, έχουμε συναντηθεί σχεδόν με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους, που ήθελαν να πληροφορηθούν για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, δεσμεύτηκα ότι μόλις συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με ειδικό θέμα το Ασφαλιστικό, κάτι που έχω ζητήσει να γίνει την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά θα διανείμω σε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους το κείμενο του Σχεδίου Νόμου προκειμένου να γίνει την επόμενη εβδομάδα η πολύ ειδική συζήτηση επί των συγκεκριμένων διατάξεων.

Είμαστε απολύτως έτοιμοι στο Ασφαλιστικό, έχει ολοκληρωθεί και η συγγραφή του Προσχεδίου Νόμου.
Την Τετάρτη που μας πέρασε είχαμε τις τελευταίες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό και όλα πηγαίνουν σε πάρα πολύ καλή κατεύθυνση.

Έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον Μάρτιο η Κοινοβουλευτική Διαβούλευση, άρα, ακολουθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και κατόπιν η προώθηση του Σχεδίου Νόμου για υπογραφή προκειμένου να κατατεθεί αμέσως στην Βουλή».

Ο κ. Λοβέρδος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην ερώτηση εάν θα έρθουν νωρίτερα οι αλλαγές ο υπουργός Εργασίας απάντησε:

«Το πρόγραμμά μας, όπως έχει καταρτιστεί εδώ και εβδομάδες, παραμένει ακριβώς το ίδιο. Διότι αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα που δεν προβλέπει ειδικά σχεδιασμένος νόμος, δεν υφίστανται. Όλα τα υπόλοιπα περί επιταχύνσεων, είναι του συρμού.

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στο Ασφαλιστικό που να μην νομοθετηθεί, άρα όλες οι διαδικασίες είναι νομοθετημένες και προβλέπονται».

Και συνέχισε:

«Υπάρχει δέσμευση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά προθεσμίες και ημερομηνίες. Έχω πει ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης παραμένουν ίδιες και ακέραιες και δυστυχώς με ρωτάτε επειδή κάποιοι πολύ συνειδητά σπέρνουν φήμες απελπισίας».

Δημοσιογράφος: Εννοείται και τον κύριο Ασημακόπουλο;


«Όχι φυσικά, αναφέρομαι σε άλλο πρόβλημα, σε όσους οδηγούν ανθρώπους σε αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού Συστήματος το 2018, που είναι ζητήματα άλλου επιπέδου, εμείς έχουμε επιμείνει και στη συζήτηση που κάναμε με την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουμε επιμείνει στις ημερομηνίες που έχουμε σχεδιάσει διότι δεν είναι ημερομηνίες αναβολής, είναι ημερομηνίες απαραίτητες για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που χρειάζονται για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο Ασφαλιστικό της Σύστημα».

« Έδωσα στη Βουλή την απόλυτη πληροφόρηση χθες και προχθές για τη συζήτηση σε σχέση με τα εργασιακά.

Δεν έχω τίποτε περισσότερο να προσθέσω, όπως ξέρετε οι συζητήσεις του Υπουργού Εργασίας και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λοιπών, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, τώρα ο σχεδιασμός γίνεται κεντρικά από την Κυβέρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχω κάτι περισσότερο να πω και να προσθέσω».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr