Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Εγκατάλειψη των προσπαθειών στήριξης της Ελλάδας ζητάει ο Ρουμπινί

Εγκατάλειψη των προσπαθειών στήριξης της Ελλάδας ζητάει ο Ρουμπινί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την εγκατάλειψη των προσπαθειών στήριξης της Ελλάδας και την ενεργοποίηση του σχεδίου Β, το οποίο θα περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση χρέους , συστήνει στους Ευρωπαίους ηγέτες ο διακεκριμένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Με άρθρο του στους Financial Times, ο κ. Ρουμπινί και ο αρθρογράφος, Άρναμπ Ντας, υποστηρίζουν ότι οι δραστικές δημοσιονομικές περικοπές θα έχουν σωρευτικές επιπτώσεις και αυξάνουν τις πιθανότητες «άτακτης πτώχευσης» για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους αρθρογράφους, το «Σχέδιο Β» θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, μείωση επιτοκίων, πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, αύξηση της βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ και κίνητρα για τόνωση της ζήτησης στη Γερμανία.

 Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «η ΕΚΤ πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα με σχέδιο αναχρηματοδότησης για την αποτροπή κύματος μαζικών αναλήψεων από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και για χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία θα αποδυναμώσει το ευρώ και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη συγκράτηση του πληθωρισμού».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr