Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Πίεση στις γερμανικές τράπεζες να «αγοράσουν» Ελλάδα

Πίεση στις γερμανικές τράπεζες να «αγοράσουν» Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνομιλίες με τους διοικητές γερμανικών τραπεζών, με σκοπό να τους παροτρύνει να επενδύσουν στο ελληνικό χρέος, αναμένεται να έχει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως γράφει η εφημερίδα Ηandelsblatt, που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους διοικητές των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, έχει ως στόχο να επιτύχει την "εθελοντική δέσμευσή τους" για αγορά ελληνικών ομολόγων, ως "σταθεροποιητικό μέτρο" της ιδιαίτερα ρευστής αγοράς.

Το Βερολίνο θέλει τη συμμετοχή των τραπεζών στα μέτρα διάσωσης της Ελλάδας, σε μια στιγμή κατά την οποία η γερμανική κοινή γνώμη είναι αντίθετη με την ιδέα χορήγησης βοήθειας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dimap, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το 53% των Γερμανών είναι έτοιμο να συμφωνήσει στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εάν στο εγχείρημα αυτό συμμετάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι τράπεζες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr