Αρχική | Επιχειρήσεις | Ελλάδα | Ο ΟΣΕ έχει συσσωρευμένο έλλειμμα 9,5 δις ευρώ

Ο ΟΣΕ έχει συσσωρευμένο έλλειμμα 9,5 δις ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένας από τους πλέον ελλειμματικούς οργανισμούς του δημοσίου είναι ο ΟΣΕ, ο οποίος έχει συσσωρευμένο έλλειμμα  9,5 δις ευρώ. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μείωση του προσωπικού, αύξηση των εισιτηρίων έως και 60% και περικοπές δρομολογίων. Στο μικροσκόπιο είναι τα δρομολόγια Πελοποννήσου, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας ως πιο ζημιογόνα.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι του ΟΣΕ αναμένεται να βγουν στη σύνταξη έως το τέλος του 2012 ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να μεταταγούν αν κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό. Επιπλέον οι νεοπροσλαμαβανόμενοι δε θα απολαμβάνουν τις ίδιες οικονομικές απολαβές που έχουν οι παλιοί υπάλληλοι.

Πάντως, αυτό που αποκλείει το υπουργείο Υποδομών είναι να γίνουν απολύσεις ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Ταυτόχρονα αναζητείται στρατηγικός επενδυτής, στον οποίο πιθανό είναι να δοθεί  και το management. Σύμφωνα με πληροφορίες Γάλλοι και Κινέζοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές.

Πηγή: Μega








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr