Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του «ΉΛΙΟΣ»

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του «ΉΛΙΟΣ»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του «ΉΛΙΟΣ»

Βίντεο, που απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή του μοιραίου αεροπλάνου της εταιρείας «ΉΛΙΟΣ» στο Γραμματικό πριν πέντε χρόνια, και αποτελεί υλικό που κινηματογραφήθηκε από τα F16, που ακολουθούσαν το αεροσκάφος,  δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου του 2005 , το αεροπλάνο ξεκίνησε από την Λάρνακα  με προορισμό την Πράγα και  με ενδιάμεση στάση στο αεροδόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.
 
Στις 10:37 εισήλθε στο FIR Αθηνών αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον πύργο ελέγχου. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει επαφή με το αεροπλάνο ενεργοποιήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με σχέδιο διάσωσης για ανάλογες περιπτώσεις.

Στις 11:05 απογειώθηκαν από την Νέα Αγχίαλο δύο μαχητικά F-16 τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το αεροπλάνο, και  στις 11:18  διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν αναίσθητος, ο κυβερνήτης δεν ήταν στην θέση του και είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες. Ολα αυτά αποτυπώνονται στους διαλόγους των πιλότων των δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευαν το μοιραίο αεροσκάφος μέχρι την συντριβή του.

Δείτε το βίντεο 








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr