Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Βιάζεται η Μέρκελ να σώσει το ευρώ

Βιάζεται η Μέρκελ να σώσει το ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το μηχανισμό στήριξης θα πρέπει να επισπευστούν καθώς διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση με τους Ντομινίκ Στρος Καν και Ζαν Κλωντ Τρισέ.

"Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να επισπευστούν" δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα αφ'ενός θα πρέπει να στηριχθεί και στις αγορές, αφετέρου να καταβάλει σκληρές προσπάθειες για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη.

Ερωτώμενη εάν η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν σωστή είπε:

"Το 2000 είχαμε ένα θέμα, όταν ήλθαμε αντιμέτωποι με το αν η Ελλάδα μπορούσε να ενταχτεί στην ευρωζώνη. Αποδείχθηκε ότι η απόφαση ίσως δεν είχε εξεταστεί αρκετά εξονυχιστικά".

Από την πλευρά του ο Ντομινίκ Στρος Καν, δήλωσε:

"Είναι αδύνατο να δώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με το τι τελικά συμφωνήσαμε. Ελπίζω πάντως, να μην διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έως τότε πάντως, δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρεις" είπε στην συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε την συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι το θέμα της σταθερότητας της Ευρωζώνης", προσέθεσε.

Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Γερμανία, αναφέρει ότι σύμφωνα με την πηγή του, ο Στρος Καν είπε πως το συνολικό ποσό μπορεί να φθάσει τα 100 έως 120 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ

"Είναι θέμα που προβληματίζει έντονα τον πρόεδρο και το παρακολουθούμε στενά" είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σήμερα και πρόσθεσε ότι στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες, είναι σε διαρκή επαφή με ομολόγους τους στην Ευρώπη, σχετικά με το θέμα".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr