Αρχική | Επιχειρήσεις | Ανδρέας Βγενόπουλος: “Πόθεν Έσχες” σε όλους τους πολιτικούς

Ανδρέας Βγενόπουλος: “Πόθεν Έσχες” σε όλους τους πολιτικούς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανδρέας Βγενόπουλος: “Πόθεν Έσχες” σε όλους τους πολιτικούς

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε από τα Χανιά ο πρόεδρος της marfin Ανδρέας Βγενόπουλος, στην οποία μεταξύ άλλων ζήτησε από το κράτος να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, ενώ ζήτησε για να ισχύσει για όλους τους πολιτικούς το “Πόθεν Έσχες”.

Απαντώντας ο κ. Βγενόπουλος σε ερώτηση αν οι επιχειρηματίες και ο ίδιος προσωπικά είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν οικονομικά δίνοντας χρήματα για ενίσχυση της οικονομίας, απάντησε ότι ” Θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τις σχέσεις των επιχειρηματιών με το κράτος. Εμείς σαν επιχειρήσεις έχουμε ορισμένα καθήκοντα.

Ορισμένα που πηγάζουν από το νόμο και ορισμένα που πηγάζουν από την κοινωνική συνείδηση που έχουμε, όσοι έχουμε. Στα πλαίσια αυτά ο δικός μας όμιλος έχει πληρώσει τα τελευταία πέντε χρόνια σε φόρους περίπου ένα δισ. ευρώ, όσο είναι τα επιδόματα που κόβουν από τους δημοσίους υπαλλήλους. Έχουμε απασχολήσει 56.000 άτομα με πολύ καλές εργασιακές συνθήκες και καθημερινό άγχος στη δουλειά μας για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα σε θέσεις εργασίας και έχουμε και ένα πολύπλευρο κοινωνικό έργο.”

Ο κ Βγενόπουλος, εξέφρασε παράπονα για την συμπεριφορά της πολιτείας και τόνισε ότι “η αντιμετώπιση όχι μόνο της δικής μας επιχείρησης, αλλά όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας από το κράτος έχει υπάρξει τουλάχιστον ατυχής. Ειδικότερα με τις επιχειρήσεις που δεν περίμεναν ποτέ κανένα χατίρι από το κράτος. Σήμερα, υπάρχει μια επίθεση που γίνεται πάλι εναντίον της επιχειρηματικότητας.

Από ότι βλέπετε, σε οτιδήποτε συζητείται δεν υπάρχει πουθενά σαν προτεραιότητα στην ατζέντα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Νομίζω ότι μεγάλες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συμβάλουν σε ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά θεωρώ ότι δεν θα ήταν ορθό, όπως μπορεί να πιστεύει ο πολύς ο κόσμος, πετώντας λεφτά σε ένα άδειο βαρέλι. Τι σημαίνει ένα άδειο βαρέλι… Σημαίνει, ότι αυτή την στιγμή προς το παρών υπάρχει ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το όποιο δεν έχει πείσει απολύτως κανένα ,δεν έχει πείσει εμάς, δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό δεν έχει πείσει τις διεθνείς αγορές. Περιμένομε να δούμε πιο θα είναι το καινούργιο πρόγραμμα που θα βγει, για να δούμε τι προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης έχει η χώρα”.

Συνέχισε μιλώντας και για παθογένειες που και σήμερα υπάρχουν λέγοντας χαρακτηριστικά “θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το ξέρετε ότι αυτή την στιγμή πληρώνουμε όλοι εμείς εργαζόμενους που κάθονται.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πιλότοι της παλιάς Ολυμπιακής. Στους πιλότους της παλιάς Ολυμπιακής υπάρχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από αυτούς που τους είχαμε κάνει έγγραφη, προσφορά εργασίας. Ελάτε να δουλεύετε τους είπαμε κοντά μας, για να πάρετε αυτά τα χρήματα. Μας είπαν όχι. Θα πάμε στη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εκεί που δεν έχουν όχι γραφείο, αλλά ούτε καρέκλα να κάτσουν. Τους προσέφερα δουλειά δεν ήρθαν και είναι αργόμισθοι και θέλετε από μένα να κάνω δωρεά στο κράτος για να πληρώνει τον αργόμισθο που δεν ήλθε σε μένα;”

Ο κ Βγενόπουλος για την φάση που σήμερα περνά η ελληνική οικονομία είπε ότι είναι κρίσιμη: ” όπως ξέρετε έχει κλείσει ένας πρώτος κύκλος , κατά την γνώμη μου έκλεισε με την ανακοίνωση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης που αποδοκιμάσθηκε πλήρως από όλους και τις αγορές, τώρα πάμε να κλείσει ένας δεύτερος κύκλος με την ανακοίνωση του καινούργιου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης το όποιο από ότι φαίνεται θα συμφωνηθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά θα φανεί αν έχουν πειστεί πάλι οι αγορές που σημαίνει αν μπορούμε να λειτουργήσομε σαν χώρα η, αν δεν έχουν πεισθεί οπότε εκεί θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που θα ανοίξει ένα τρίτο κύκλο.”

Τέλος, ο κ Βγενόπουλος υποστήριξε ότι για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται αρμονία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και για να υπάρξει αυτό το πράγμα χρειάζονται δυο πράγματα. “Χρειάζεται να εφαρμοσθεί με απόφαση της βουλής πόθεν για όλους τους πολιτικούς και το δεύτερο ότι πρέπει να μας δοθούν τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός προεκλογικά και έλεγε που πήγαν τα λεφτά.

Διότι αν δεν υπάρξει μια κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου στις δύσκολες στιγμές που έρχονται είναι εγγυημένη η κοινωνική κρίση ακόμα και το πολιτικό χάος. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι πρέπει να περάσουν την διαδικασία αυτοκάθαρσης.”








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr