Αρχική | Ελλάδα | Σε απεργία οι δάσκαλοι και καθηγητές. Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές

Σε απεργία οι δάσκαλοι και καθηγητές. Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε απεργία οι δάσκαλοι και καθηγητές. Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές

Την επόμενη εβδομάδα, καθώς δάσκαλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης και αξιολόγησής τους.

Δυναμικό παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα δώσουν και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει επίσης στις 4 Μαΐου, ενώ σε σημερινή τους συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, ένα βήμα πριν την επίσημη αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον χιλιάδων υποψηφίων.

Στελέχη  της ΟΛΜΕ έχουν ήδη εισηγηθεί απεργία μέσα στις εξετάσεις και η Ομοσπονδία έχει καλέσει ήδη τους καθηγητές να αρνηθούν να εφαρμόσουν την αυτοαξιολόγηση.

Στους δρόμους κατεβαίνουν επίσης στις 4 Μαΐου ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ εκπαιδευτικοί που έχουν κριθεί διοριστέοι στον προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ και δεν έχουν ακόμα προσληφθεί απειλούν με δικαστικές προσφυγές.

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει το νομοσχέδιο και να αρχίσει συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ η αντίστοιχη Ομοσπονδία των ιδιωτικών (ΟΙΕΛΕ) κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους ζητούν έναρξη διαλόγου για νέο πανεπιστημιακό μισθολόγιο, αλλά και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. 








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr