Αρχική | Αθλητικά | Champions League: Πάρτι η Μπάγερν Μονάχου

Champions League: Πάρτι η Μπάγερν Μονάχου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Champions League: Πάρτι η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από χθες η πρώτη φιναλίστ του τελικού του Champions League, καθώς έκανε... πάρτι μέσα στο «Ζερλάν», κερδίζοντας με 3-0 τη Λυών χάρη σε χατ τρικ του Ίβιτσα Όλιτς, και προκρίθηκε με δύο νίκες επί των Γάλλων.

Κι αν το «φτωχό», δεδομένης της απόδοσης των δύο ομάδων, 1-0 του πρώτου ματς άφησε περιθώρια ελπίδας στη Λυών, η χθεσινή Μπάγερν τής έδωσε γρήγορα να καταλάβει πως οι ελπίδες της ήταν περισσότερο θεωρητικές. Μόλις στο 2’ οι Βαυαροί έχασαν καταπληκτική ευκαιρία με τον Μίλερ, δείχνοντας τι θα επακολουθήσει. Ήταν σαφές, άλλωστε, και στα δύο παιχνίδια πως η μία ομάδα έπαιζε με το άγχος της πρωτάρας σε ημιτελικά και η άλλη με την αυτοπεποίθηση και τη γνώση των προηγούμενων 12 συμμετοχών της στα ημιτελικά, ενώ χθες έκανε 8 τις συμμετοχές της σε τελικούς Champions League.

Η ίδια δυσαναλογία υπήρξε και στους πάγκους των δύο αντιπάλων, με την ομάδα του Φαν Χάαλ να ξεκινάει με αναμμένες στο φουλ τις μηχανές και αυτήν του Πιέλ να ψάχνεται. Έτσι, μετά από κάθετη του Ρόμπεν, παλικαρίσια κίνηση και πάσα του Μίλερ, ο Όλιτς γύρισε υπέροχα το σώμα του και άνοιξε το σκορ στο 27’, σε μία νομοτελειακή εξέλιξη βάσει της εικόνας του παιχνιδιού. Μια ευκαιρία του Μπάστος στο 31’ ήταν η απάντηση της Λυών, που στο 59’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κρις. Η Μπάγερν κυριάρχησε πλέον απόλυτα, με τον Όλιτς να σκοράρει στο 67’ από ασίστ του Αλντιντόπ και στο 78’ με κεφαλιά από σέντρα του Λαμ.

ΛΥΩΝ: Λορίς, Σισοκό (46’ Γκομίς), Ρεβεγέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Μακούν, Μπαστός, Γκοναλόν, Ντελγάδο (67’ Πιάνιτς), Γκοβού, Λισάντρο (79’ Έντερσον).

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Μπουτ, Λαμ, Κοντέντο, Βαν Μπούιτεν (46’ Ντε Μικέλις), Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ (78’ Αλάμπα), Ρόμπεν (76’ Κλόζε), Αλντιντόπ, Μίλερ, Όλιτς.

Η μάχη των... καλύτερων

Ο καλύτερος -κατά τους περισσότερους- παίκτης στον κόσμο (Μέσι) εναντίον του καλύτερου -κατά πολλούς- προπονητή στον κόσμο (Μουρίνιο). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης (Μπαρτσελόνα) απέναντι στην υπερφιλόδοξη σφετερίστρια του θρόνου της (Ίντερ). Μια σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά θα λάβει χώρα απόψε (9.45 μ.μ., ΝΕΤ) στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης, με τις δύο ομάδες να χωρίζει το 3-1 υπέρ των Ιταλών από το πρώτο παιχνίδι και το διακύβευμα να είναι μία θέση στον τελικό του «Μπερναμπέου».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr