Αρχική | Οικονομία | Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας. Σκουπίδια τα ομόλογα

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας. Σκουπίδια τα ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας. Σκουπίδια τα ομόλογα

Η  S&P Standard & Poor's, μετά την Πορτογαλία υποβάθμισε και την Ελλάδα σε ΒΒ+ BBB+ ρίχνοντας 3 θέσεις τη χώρα μας. Η υποβάθμιση αυτή,  αποχαρακτηρίζει τα ελληνικά ομόλογα από τίτλους επενδυτικής διαβάθμισης, και τους μεταρέπει σε τίτλους κερδοσκοπικούς ή όπως συνηθίζεται να λέγεται στις αγορές, σε «σκουπίδια»...

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μία εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία, καθώς σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε απώλειες 6% και τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σημείωσαν επίσης ιστορικό υψηλό, «σκαρφαλώνοντας» ακόμα και τις 700 μονάδες βάσης.

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε σε έναν εν εξελίξει πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Με δεδομένο ότι η S&P είναι αμερικανική και έχει κάνει πολλά παιχνίδια, το διπλό χτύπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ΕΕ γενικότερα είναι πολύ ύποπτο.

«Οι μεσοπρόθεσμοι χρηματοδοτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με το υψηλό βάρος από το χρέος αυξάνονται παρά τα ήδη μεγάλης έκτασης μέτρα προσαρμογής. Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις μας για τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πιστοληπτική ικανότητα δεν είναι συμβατή με την κατηγορία επένδυσης»,  τονίζει αναλυτής του Διεθνούς Οίκου.

H S&P ανακοίνωσε επίσης πως υποβαθμίζει τις αξιολογήσεις της για τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Efg Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική) σε ΒΒ από ΒΒΒ για τις τρεις πρώτες και σε ΒΒ+ από ΒΒΒ+ για την Εθνική.

H  Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.  Είναι φανερό, ότι η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου στο πόλεμο κατά του ευρώ, και  εάν το πρόβλημα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες όπως την Ισπανία, την Ιταλία και το βασικότερο την Γαλλία τότε θα είναι ορατή και  οριστική η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο