Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Πέντε ώρες άκουγε ο Πρωθυπουργός τους βουλευτές του

Πέντε ώρες άκουγε ο Πρωθυπουργός τους βουλευτές του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με αναφορά στις «κόκκινες γραμμές» από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το απόγευμα (η οποία κράτησε πέντε ώρες και στην οποία τοποθετήθηκαν περί τους 35 βουλευτές).

«Είμαστε εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα», υποστήριξε  ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος ακόμη στο φόβο που προκαλεί το πέρασμα του ΔΝΤ από άλλες χώρες, δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο».

Απαντώντας επίσης σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης,  ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μερικές από αυτές.  «Μπροστά στη βαρβαρότητα εμείς επιλέγουμε την ανθρωπιά» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στη «βιώσιμη ανάπτυξη» και στο «δίχτυ ασφαλείας για τους αδύναμους» για το οποίο διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι  «δεν θα πληρώνει ο μικρός και θα απαλλάσσεται ο ισχυρός και ζήτησε «να παλέψουμε ενάντια στην κηδεμονία, το οποίο και κάνουμε αλλά δεν το έκαναν όσοι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις στον Πειραιά». Για μία ακόμη φορά επίσης άφησε υπονοούμενα σχετικά με την απόδοση ευθυνών σε στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο μοντέλο διακυβέρνησης, συμφωνώντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει μεν ο πρωθυπουργός αλλά από κάτω τα υπουργεία είναι φέουδα».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο