Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Ερώτηση Παπαθανασίου για «μπλόκα» σε ξενοδοχεία και πλοία

Ερώτηση Παπαθανασίου για «μπλόκα» σε ξενοδοχεία και πλοία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ερώτηση στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού-Τουρισμού κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης  Παπαθανασίου σχετικά με τους  αποκλεισμούς  ξενοδοχείων και επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπως  και την παρεμπόδιση απόπλου πλοίων, από μικρές ομάδες διαδηλωτών.

«Οι ακραίες αυτές ενέργειες, οι οποίες για μια ακόμη φορά διαπράχθηκαν με την πλήρη ανοχή των θεσμοθετημένων φορέων της Πολιτείας, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των νόμων, αλλά και των δικαιωμάτων χιλιάδων πολιτών. Επιπλέον, προκαλούν σοβαρό κόστος για την εθνική μας οικονομία, σε μια περίοδο όπου η χώρα δοκιμάζεται σκληρά» τονίζει ο πρώην υπουργός στο κείμενο της ερώτησής του.

Ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει επίσης ότι «είναι καταστροφικό για τον τουρισμό της χώρας μας, το να κάνουν για άλλη μια φορά το γύρο του κόσμου οι εικόνες μιας χώρας παραδομένης στην ασυδοσία. Μιας χώρας η οποία δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή βασικών λειτουργιών και να προστατέψει θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της».

Ο βουλευτής της ΝΔ ερωτά τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού-Τουρισμού «ποια ήταν η αντίδραση του κράτους και της Αστυνομίας, απέναντι στα παραπάνω φαινόμενα παραβίασης του νόμου», εάν  «βοηθά η υπονομεύει την τουριστική μας βιομηχανία η ανοχή της πολιτείας σε τέτοιες παράνομες ενέργειες» και «πως   σκοπεύει η Πολιτεία να προστατέψει τους πολίτες και το εθνικό συμφέρον, απέναντι σε μελλοντικές παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες αυτού του είδους». 








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο