Αρχική | Οικονομία | Μην φοβάστε το ΔΝΤ λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μην φοβάστε το ΔΝΤ λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μην φοβάστε το ΔΝΤ λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Το ΔΝΤ δεν έρχεται για να μας επιβάλλει σκληρότερους όρους από αυτούς που συζητάμε με τους Ευρωπαίους, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους.

«Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το ΔΝΤ έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς που κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι μία συζήτηση στην οποία υπάρχει μία κοινή προσέγγιση: Ότι η Ελλάδα πρέπει τα επόμενα χρόνια να μειώσει τα ελλείμματά της δραστικά, να ελέγξει το χρέος της και να κάνει όλες τις διαρθρωτικές προσαρμογές, ώστε να έχουμε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε εξάλλου, το ΔΝΤ κατά τη συνεργασία του με άλλες χώρες είχε και επιτυχίες και αποτυχίες θέλοντας να  εκφράσει την άποψη ότι η παρέμβασή του δεν θα είναι απαραιτήτως κακή για τη χώρα.

Σε ερώτηση αν τα νέα μέτρα θα αγγίξουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός απάντησε ότι η συζήτηση «είναι εν εξελίξει».

«Εμείς έχουμε πει ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας έχει να κάνει με διαρθρωτικά θέματα, με θέματα τιμών και όχι με τους μισθούς και το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που όπως όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ χαμηλοί», τόνισε.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο