Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Απογοήτευση Βενιζέλου για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Απογοήτευση Βενιζέλου για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τη βαθιά του λύπη και απογοήτευση για την απόφαση των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας να μην εκτελούν τα καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος

Από το Λουξεμβούργο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτό έγινε, μολονότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι  να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων, χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων.

Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα, ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας, όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους, είπε.

Είναι εξίσου αποθαρρυντικό, προσέθεσε ο υπουργός Άμυνας, να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα, ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται τα μέσα πίεσης που διαθέτει, για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου, είπε ο υπουργός και σημείωσε ακόμη πως εκλαμβάνει το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης, που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει, όμως, την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας.

Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους, κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο