Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Στο επίκεντρο του παγκόσμιου τύπου ο Παπακωνσταντίνου

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου τύπου ο Παπακωνσταντίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Γεμάτη ήταν η αίθουσα από  ξένους δημοσιογράφους στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Ουάσινγκτον. Από την έδρα του ΔΝΤ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε, και ιδιαίτερα από τη συνάντησή του και τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Γνωρίζοντας ότι τα όσα θα πει έχουν πολούς αποδέκτες, κυρίως στις αγορές, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να δώσει την εικόνα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλες εκείνες τις επώδυνες αποφάσεις, που είναι απαραίτητες για την ανατροπή της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η οικονομία.

Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι έως τις 19 Μαϊου θα έχουν μπέι οι υπογραφές και θα ξεκινήσουν οι προκαταβολές των διμερών δανείων προς την Ελλάδα, ενώ σε ότι αφορά τη στάση της Γερμανίας απέφυγε να σχολιάσει, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θα τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στη σύνοδο των Βρυξελλών στις 25 Μαρτίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης ότι ο μηχανισμός στήριξης περιλαμβάνει όρους και φορολογικές προϋποθέσεις σε  ορίζοντα τριετίας, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι επίκεινται νέα μέτρα.
Γεμάτη ήταν η αίθουσα από  ξένους δημοσιογράφους στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Ουάσινγκτον.

Για αυτά τα επικείμενα μέτρα ακούγονται πολλά σενάρια, όπως μείωση των συντάξεων από τον Σεπτέμβριο, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σενάρια περί εξόδου από το Ευρώ είπε ότι δεν έχουν καμμία βάση. Στην ερώτηση "τι θα γίνει αν ο μηχανισμός στήριξης δεν λειτουργήσει", ο υπουργός οικονομικών ήταν κάθετος ότι "θα λειτουργήσει, γιατί το θέλουν όλοι".

Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισήμανε πάντως ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δουλειά ώστε να πείσει τις αγορές με την πρόοδό της.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή τους, ο επικεφαλής του ΔΝΤ είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από «την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά της οικονομίας στον σωστό δρόμο».

 








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο