Αρχική | Αθλητικά | Παναθηναϊκός: Πανηγυρίζει τΤο 17ο Κύπελλο της ιστορίας του

Παναθηναϊκός: Πανηγυρίζει τΤο 17ο Κύπελλο της ιστορίας του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παναθηναϊκός: Πανηγυρίζει τΤο 17ο Κύπελλο της ιστορίας του

Το 17ο Κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει από το Σάββατο (24/4), ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο στο 64' επιβλήθηκε 1-0 του Αρη, στον μεγάλο τελικό.

Το «τριφύλλι» προσέθεσε άλλα δύο τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του, στην οποία μετρά 20 πρωταθλήματα Ελλάδας και 17 Κύπελλα. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το όγδοο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας.

Κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα για τη σεζόν 2009/2010 είναι ο Παναθηναϊκός, αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σήκωσε και το τρόπαιο του Κυπέλλου. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 του Αρη στον τελικό του ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 64ο λεπτό. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πανηγύρισε το 17ο κύπελλο της ιστορίας της, ενώ ο Αρης που δεν έχει κατακτήσει τίτλο από το 1970, θα χρειαστεί να περιμένει κι άλλο.

Στο πρώτο μέρος είδαμε υψηλό θέαμα, πολλές μονομαχίες, πάθος και ποδοσφαιριστές οι οποίοι κυνήγησαν το παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Και όλα αυτά σε παιχνίδι που έκρινε τους κόπους μιας χρονιάς για τις δύο ομάδες. Επιθετικές και οι δύο ομάδες, έπαιξαν όσο έπρεπε τακτικά και άφησαν το πάθος να… μιλήσει, κάνοντας το σαββατιάτικο βράδυ μας όμορφο, με ένα καλό παιχνίδι.

Στην επανάληψη αυτός που έκανε αισθητή την εμφάνισή του από τα πρώτα λεπτά ήταν ο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες των Πρασίνων να ανεβαίνουν ψηλά και να κερδίζουν τις περισσότερες μπαλιές…

Ωστόσο στα πρώτα λεπτά και του δευτέρου ημιχρόνου, οι λανθασμένες σέντρες που στόχο είχαν είτε τον Σισέ είτε στον Σαλπιγγίδη δεν έλειψαν, ακυρώνοντας ουσιαστικά την εικόνα που έχτιζε το Τριφύλλι. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Αρη, ήταν παθητικοί και περίμεναν χωρίς λόγο πίσω από την σέντρα τον αντίπαλό τους.

Τελικά οι Κίτρινοι το πλήρωσαν αυτό και όσο και αν προσπάθησαν στο τέλος να ανατρέψουν το σκορ δεν μπόρεσαν αφού το μυαλό τους δεν ήταν καθαρό με τον χρόνο να τους πιέζει!

Να σημειώσουμε ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής, που κατακτά δύο συνεχόμενα νταμπλ με διαφορετική ομάδά. Πέρσι ο Αργενινός πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ενώ φέτος και μάλιστα με δικό του γκολ, επανέλαβε το κατόρθωμα του. Το ίδιο έχει κάνει και ο Αντώνης Νικοπολίδης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο