Αρχική | Πολιτική | Οι δηλώσεις Παπανδρέου μετά το διάγγελμα

Οι δηλώσεις Παπανδρέου μετά το διάγγελμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι δηλώσεις Παπανδρέου μετά το διάγγελμα

Ο μηχανισμός στήριξης δεν είναι ο καλύτερος που υπάρχει αλλά υπάρχει ήταν η δήλωση του Γ Παπανδρέου από την Ρόδο αναφερόμενος στην προσφυγή της Ελλάδος στον μηχανισμό στήριξης.

Συγκεκριμένα σχολίασε ότι  δεν είναι ο καλύτερος που υπάρχει αλλά υπάρχει και παρέχει μια ασφάλεια ούτως ώστε να μπει η χώρα στο έργο των μεγάλων αλλαγών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά δημιουργική. "Η Κυβέρνηση", τόνισε, "θα κάνει κάθε τι, ώστε αυτή τη δύσκολη πορεία να μην την πληρώσει αυτός που δεν φταίει".

Αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης υποστήριξε ότι "με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό ενώ ανέφερε ότι "για να το πούμε απλά και με ειλικρίνεια δεν είναι απλώς επιτήρηση, είναι μία μορφή κηδεμονίας και το γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο".

"Εμείς πήραμε μέτρα και σκληρά, για να δείξουμε ότι ναι, εμείς είμαστε έτοιμοι, αυτή η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει τάξη στο σπίτι που λέγεται "Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "ο αγώνας της χώρας σήμερα είναι αγώνας για να ανακτήσουμε ξανά την αυτονομία μας, να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας, να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και πάλι την Ελλάδα από την επιτήρηση, στην οποία μας έβαλαν οι δυνάμεις της συντήρησης. Και αυτό θα κάνουμε με το Πρόγραμμά μας, ένα Πρόγραμμα αλλαγών. Και ξέρουμε ότι μπορεί να γίνει", είπε.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. "Τα λεφτά χάθηκαν", είπε, "σε πελατειακές και άλλες σχέσεις και στην στήριξη ισχυρών παραγόντων και "ημετέρων".

"Γι' αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν εκείνοι που ποτέ δεν πλήρωσαν. Το έχουμε χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία", δήλωσε εμώ απευθυνόμενος στο λαό είπε "Και να είστε σίγουροι, ότι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και θα καταφέρουμε να δούμε ξανά την Ελλάδα μπροστά".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο