Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν συγκυβέρνηση

Οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν συγκυβέρνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία, πρώτο κόμμα είναι το Συντηρητικό με ποσοστό 34%. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι δημοκράτες με 29% και τρίτο είναι το κυβερνών εργατικό κόμμα με 26%.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974, που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αποκτήσει αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, εκτοξεύει τα βέλη του κατά του Γκόρντον Μπράουν, κατηγορώντας τον ευθέως ότι κυβερνά χωρίς να έχει λαϊκή εντολή.

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αν εκλεγεί θα θεσπίσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο αν ένας πρωθυπουργός έχει διοριστεί, θα πρέπει μέσα σε 6 μήνες να προκηρύξει εκλογές.

Ενώ Μπράουν και Κάμερον περιοδεύουν σε όλη τη χώρα προσπαθώντας να κερδίσουν ψηφοφόρους, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ αποφάσισε να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του και να αφήσει για λίγο τα προεκλογικά χαρακώματα.

Για πολλούς η τηλεμαχία της ερχόμενης Πέμπτης είναι αυτή που τελικά θα διαμορφώσει την άποψη των Βρετανών ψηφοφόρων, αφού το θέμα που θα συζητηθεί είναι το φλέγον ζήτημα της οικονομίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο